5 tips voor het veilig opzetten en gebruiken van een telescoopladder

23 juni 2023

Wanneer jij te werk gaat met een telescoopladder moet veiligheid altijd voorop staan. Het is daarom goed dat je hulp zoekt om te kijken naar hoe je veiliger te werk kunt gaan. Deze blog is een perfect hulpmiddel, aangezien we je hier 5 tips geven voor het veilig opzetten en gebruiken van een telescoopladder. Lees gelijk verder en laat je inspireren!

1. Veilige ondergrond

Een belangrijke eerste stap lijkt misschien heel logisch, maar toch zien we vaak dat het hier nog verkeerd gaat. Het gaat hier over waar je de ladder opzet. Dit moet namelijk een vlak stuk grond zijn, waar je ladder niet eenvoudig kan omvallen of gaan schudden wanneer jij hier gebruik van maakt. Wij geven altijd de voorkeur aan een stenen of betonnen werkplek en raden ook enorm aan om gras en zand uit de weg te gaan met je telescoopladder.

2. Zorg voor licht

In de hoogte werken is al risicovol op zich, maar wanneer je dit ook nog in het donker doet, wordt het helemaal gevaarlijk. Gelukkig is dit probleem makkelijk te tackelen, namelijk door voor licht te zorgen. Dit kun je doen door een schijnwerper onder de ladder te plaatsen, of door te werken met een helm met een zaklamp. Doordat je ziet wat je doet, verhoog je je veiligheid enorm. Hoog werken is zo nog amper risicovol, omdat jij precies weet wat je doet.

3. Wees bereikbaar

In principe is de tip dat je nooit alleen te werk moet gaan met een telescoopladder, maar dit is niet altijd haalbaar. Soms is een taakje slechts vijf minuten werk en kost het veel meer tijd om hier nog een tweede persoon bij te halen. De tip die we je in dit geval dus willen geven is dat je ervoor zorgt dat je in ieder geval altijd bereikbaar bent. Er hoeft niemand mee de telescoopladder op, maar er moet wel iemand zijn die ziet wat je doet, zodat er altijd iemand klaarstaat op het moment dat het toch misgaat.

4. Lees de handleiding goed door

Veel gebruikers van onze telescoopladder denken dat ze prima weten hoe ze deze ladder moeten gebruiken. In de meeste gevallen is dit ook zo, maar toch raden we enorm aan om eerste de handleiding goed door te lezen. Hier staat precies in wat je wel en niet moet doen bij het gebruiken en het opzetten ervan. Zo hoef je zelf geen experimenten uit te voeren in de hoop dat het goed gaat, maar kun je gericht te werk gaan, zeker wetend dat het goed gaat.

5. Koop een goede telescoopladder

Wil je zeker weten dat je te werk gaat met een telescoopladder van hoge kwaliteit, dan raden we je aan je ladder hier bij Aldorr te kopen. Onze ladders staan bekend om hun hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, waardoor geen klus meer onmogelijk is voor jou. Combineer jij onze ladder met de rest van deze tips, dan weet je zeker dat je veilig te werk gaat!