Veelgestelde vragen

Warenwet en Besluit Draagbaar Klimmaterieel. In Nederland moeten alle ladders, vouwladders en trappen voldoen aan De Warenwet, Besluit Draagbaar Klimmaterieel. Deze wet biedt een hoger veiligheidsniveau dan de Europese EN 131-6. De ladders van ALDORR voldoen aan beide normen.

 

Al onze ladders hebben standaard een garantie van 5 jaar. Op de Professional lijn biedt ALDORR een levenslange garantie.

Controleer allereerst de hoek waarin de ladder staat: een hoek van 75 graden is het meest ideaal. Dit kunt u heel eenvoudig testen door de punt van je schoenen tegen de voeten van de ladder te plaatsen en vervolgens je armen naar voren te strekken. Kunt u de ladder makkelijk vastpakken dan is de hoek in orde.

Minstens zo belangrijk is de ondergrond. Deze moet vlak en stevig zijn om te voorkomen dat de ladder wegzakt of verschuift. Zet de ladder ook niet op losse planken, kratten of zand. U kunt een ondergrond ook verstevigen met stoeptegels of door de ALDORR laddermat onder uw ladder te plaatsen.

Zoals bij elke ladder het geval is, is het onveilig om op de bovenste 3 sporten/tredes te staan. Indien dit niet wordt nageleefd is de ladder van nature minder stabiel. Hiervoor is het dus belangrijk bij de aankoop van een ladder dat deze lang genoeg is voor de klussen die u ermee wilt uitvoeren. Houd dus tijdens de aanschaf van een nieuwe ladder altijd een ruime marge in uw achterhoofd.

Om veilig op hoogte te kunnen werken is het van groot belang dat de lengte van de ladder lang genoeg is voor uw klus. Gemiddeld gezien hanteren we een maximale werkhoogte van 70 centimeter bovenop de uitschuifbare lengte van de ladder. Een 3,80 meter ladder is dus geschikt tot een werkhoogte van +- 4,50 meter. Deze maximale werkhoogte is uiteraard voor iedereen anders.

 

Een telescoopladder kun je uitschuiven tot jouw eigen gewenste hoogte. Wenst u de telescoopladder op volledige lengte te gebruiken, dan dient u te beginnen met uitschuiven vanaf de bovenste trede. Als u de telescoopladder op gedeeltelijke lengte wilt gebruiken, begint u met uitschuiven vanaf de onderste trede. De sporten in onze telescoopladders zijn altijd geborgd, waarmee ongewenst inklappen wordt voorkomen. Het inschuiven kan gemakkelijk gedaan worden door de unieke centrale bediening op de onderste sport.

Eens rustig kijken hoe je jouw telescoopladder kunt gebruiken en hoe je de stabiliteitsbalk monteert? We leggen het je uit.
>

De telescopische vouwladder kan in A-stand (vouwstand) niet gedeeltelijk uitgeschoven worden gebruikt. Door het SoftClose mechanisme schuift de ladder dan geleidelijk weg naar 1 kant. Als de telescopische vouwladder in rechte stand wordt gebruikt, kan deze echter wel net als de enkele telescoopladder op iedere lengte worden gebruikt.

Wanneer u een vouwladder op gedeeltelijke hoogte wenst te gebruiken, is de ALDORR Little Giant ladder het meest geschikt. Deze is zowel in rechte stand als in vouwstand op iedere hoogte te gebruiken.

  • Eens rustig kijken hoe je jouw telescoopladder kunt gebruiken en hoe je de stabiliteitsbalk monteert? We leggen het je uit.
  • De waardering van www.aldorr.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.8/10 gebaseerd op 820 reviews.