Wat zijn de voordelen van de telescoopladder?

12 juni 2023

Voor je werk voer jij vaak werk op hoogte uit. Hierin verschillende hoogtes enorm, waardoor jij steeds verschillende ladders nodig hebt om de juiste hoogte te bereiken. Tenminste, dat is het geval als jij geen gebruik maakt van een telescoopladder. In deze blog leggen we deze soort ladder graag verder voor je uit, door drie voordelen van de telescoopladder te benoemen die je niet ervaart bij een reguliere ladder. Lees snel verder!

1. Kleiner op te bergen

Bij een normale ladder moet je vaak de keuze maken tussen de hoogte van de ladder en hoe makkelijk deze op te bergen is. Wil je hoog werken, dan heb je een erg hoge ladder nodig, die dus weer moeilijk te verplaatsen is. Met een telescoopladder is dit niet het geval: je schuift deze namelijk uit tot de hoogte die jezelf wilt. Ben je klaar met je werk, dan schuif je de ladder eenvoudig terug in elkaar en berg je deze op in je busje.

2. Stevig

Het hierboven benoemde voordeel is vooral een voordeel van de telescoopladder t.o.v. de reguliere ladder: de telescopische vouwladder kan dit namelijk ook allemaal. Dus, waarom zou je de telescoopladder kiezen i.p.v. de telescopische vouwladder? Het antwoord hierop is dat telescoopladders vaak een stuk steviger zijn. Vooral wanneer je echt hoog te werk wil gaan, is het fijn om zeker te weten dat je stevig staat. Aangezien je een telescopische vouwladder zelf moet vastzetten, zal deze zekerheid minder aanwezig zijn waardoor je minder vrijuit kunt werken.

3. Werk op verschillende hoogtes

Met een ladder werk je vaak op een vooraf gekozen hoogte en met een telescopische vouwladder kom je vaak niet heel hoog, omdat deze optie minder zeker is. Wil je dus hoog werken, maar wil je ook flexibiliteit in deze hoogte, dan is de telescoopladder de keuze voor jou. Vooral als jij je ladder voor werk gebruikt is dit fijn, omdat je hier veelal te maken krijgt met verschillende hoogtes.

Bestel jouw telescoopladder nu!

Natuurlijk zijn er ook voordelen te benoemen voor de andere genoemden, die je ook in ons assortiment terugvindt. Maar, wil jij deze voordelen ervaren, dan is de telescoopladder jouw beste vriend. Bestel hem nu bij ALDORR en werk hoog, maar ook veilig.