Vouwladders

Het is op veel verschillende manieren te gebruiken: de vouwladder. Vouwladders bestaan uit 4 onderdelen waardoor de ladder in een rechte stand, vouwstand (A-stand), muurafhoudende stand of als platform gebruikt kan worden. Door deze opties is de ladder altijd te gebruiken op de manier zoals jij het wil. In ons assortiment zijn vouwladders verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de ALDORR Home en de ALDORR Professional. Ontdek al onze ladders en vind de beste optie voor jouw klus.

Toont alle 8 resultaten

Wat zijn vouwladders precies?

Een vouwladder is een ladder die je kan vouwen. De ladder heeft veel voordelen zoals dat de ladder bestaat uit vier delen die verbonden zijn aan een scharnier. Het aantal treden, ook wel sporten genoemd, verschilt per exemplaar.

Zo worden vouwladders gebruikt

De vouwladders van ALDORR zijn in veel situaties te gebruiken omdat ze gemakkelijk te verbuigen zijn. De ladder kan gevouwen worden tot een rechte stand, een A-stand vrijstaand en als steiger op een ongelijke ondergrond. De rechte stand is bijvoorbeeld ideaal als je de ladder tegen de muur wil aanzetten. Door de trap in de A-stand te zetten, kan het gemakkelijk vrijstaan. Daarnaast kan je de ladder neerzetten als steiger en dit is ideaal als je op een trap klussen moet verrichten.

Verschillende uitvoeringen

In ons assortiment vind je verschillende vouwladders. Welke ladder voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van de klussen waarvoor je hem wilt gebruiken. Zo kun je voor een lagere werkhoogte kiezen voor een 4×3 uitvoering, terwijl je voor een hogere uitvoering beter kunt kiezen voor de 4×4, 4×5 of 4×6. Onze ladders zijn geschikt voor zowel professioneel gebruik als thuisgebruik. De ALDORR Home vouwladders zijn vanzelfsprekend geschikt voor thuisgebruik, terwijl de ALDORR Professional vouwladders speciaal ontwikkeld zijn voor gebruik in de bouwsector. Al onze ladders voldoen aan de strenge veiligheidsnormen.

Zo veilig mogelijk met de vouwladder omgaan

Alle ladders in het assortiment van ALDORR zijn zo veilig en stabiel mogelijk ontwikkeld. De veiligheid tijdens het gebruik van de ladder kun je zelf optimaliseren. Zo zijn er bepaalde factoren waar je rekening mee moet houden. Zo moet je rekening houden met het maximale draagvermogen. Voor de meeste ladders geldt dat de maximale belasting 150kg is. Het is van belang om tijdens het gebruik onder dit gewicht te blijven. Het is ook van belang om rekening te houden met de windkracht als je buiten werkt. Als de windkracht 6 of hoger is dan is het niet verstandig om te beginnen aan de klus. Bekijk eerst de gebruikersaanwijzing, zodat je weet hoe je het veiligst kan omgaan met de ladders.

Voordelen

Naast dat je met je vouwladder gemakkelijk in de hoogte kunt werken, zijn er nog meer voordelen van vouwladders. Om te beginnen bij de beperkte opslagruimte die ervoor nodig is, je vouwt de ladder gemakkelijk op en zet ‘m in je schuur of opslagruimte. En ze zijn niet alleen goed op te bergen, je kunt ze ook gemakkelijk meenemen als je een klus op locatie hebt. Een ander voordeel is dat de vouwladder geschikt is voor zowel binnen- als buitengebruik.

Accessoires

Naast vouwladders bieden we bij Aldorr Ladders & Steigers ook een breed scala aan accessoires en aanvullende producten om je werk op hoogte te vergemakkelijken. Denk hierbij aan ladderstabilisatoren, werkbakken en ladderplatforms. Ons deskundige team staat altijd klaar om je te adviseren over de beste producten voor jouw specifieke behoeften.

Vouwladders van ALDORR

De vouwladders van ALDORR zijn gemaakt van uiterst hoge kwaliteit waardoor de ladders optimaal en veilig zijn voor gebruik. Wil jij graag een vouwladder kopen maar heb je hulp nodig bij het kiezen van de ladder? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts willen je namelijk graag helpen. Als je bij ons op werkdagen voor 16:00 uur een bestelling plaatst, wordt deze de volgende dag gratis bij jou afgeleverd!

 

Veelgestelde vragen over vouwladders

 

Hoeveel gewicht kan een vouwladder dragen?

Het draagvermogen van een vouwladder hangt af van het merk en het model. Over het algemeen kunnen de meeste vouwladders een gewicht van rond de 150 kg dragen, maar het is belangrijk om de specificaties te controleren voordat u de ladder koopt of gebruikt. Bij Aldorr kunnen de vouwladders maxiaal 150 kg dragen.

Is een vouwladder veilig om te gebruiken?

Ja, een vouwladder kan veilig worden gebruikt, zolang u de veiligheidsvoorschriften opvolgt. Zorg ervoor dat de ladder op een vlakke ondergrond staat en vergrendel de treden stevig voordat u de ladder beklimt. Draag ook de juiste beschermende kleding en schoenen en houd uw handen vrij van gereedschap terwijl u op de ladder staat.

Kan ik een vouwladder buiten gebruiken?

Ja, vouwladders kunnen buiten worden gebruikt, maar het is belangrijk om te controleren of de ladder geschikt is voor buitengebruik en dat u de veiligheidsvoorschriften volgt. Vermijd het gebruik van de ladder bij slecht weer, zoals regen of wind, en zorg ervoor dat de ladder op een stevige ondergrond staat.

Hoe moet ik een vouwladder opslaan?

Wanneer u de vouwladder niet gebruikt, moet u deze op de juiste manier opslaan om schade of vervorming te voorkomen. Bewaar de ladder op een droge, schone plaats en zorg ervoor dat de vergrendelingen zijn losgemaakt. Vouw de ladder op de juiste manier op en bevestig deze met riemen of haken.