Waarom moet je een vouwladder hebben?

12 juni 2023

Voor je werk, werk jij vaak op hoogte, maar moet je ook vaak reizen van A naar B. Deze verschillende projecten maken dat het lastig kan zijn om de juiste ladder te vinden, vooral als je deze ook nog elke keer moet meenemen. In dit geval is er één perfecte oplossing: de vouwladder. In deze blog geven we je drie voordelen van de vouwladder, dus lees snel verder!

1. Verstelbare hoogte

Allereerst is het belangrijk te benoemen dat de vouwladder in veel verschillende formaten wordt aangeboden. Zo is het mogelijk om voor een simpele 2×3 te gaan, maar je kunt ook voor een grote ladder van 5×3 gaan. Vooral bij deze laatste is het zo dat je deze kunt inzetten op de manier die jij wil: als reguliere ladder door hem volledig uit te klappen, als staladder of als steiger. Deze verstelbare hoogte is erg handig als je verschillende projecten werkt, omdat je hem aanpast naar waar jij naar op zoek bent.

2. Extra stavlak

In principe ervaar je het hierboven benoemde voordeel ook met een telescoopladder, dus waarom dan toch kiezen voor de vouwladder? Wanneer je een telescoopladder volledig uitvouwt, sta je op een van de treden. Bij een vouwladder hoeft dit niet het geval te zijn: hier kun je er ook voor kiezen om één van de kanten volledig te gebruiken als stavlak, waardoor je meer bewegingsruimte hebt, maar ook altijd stevig blijft staan.

3. Makkelijk op te bergen

In het busje dat je van project naar project rijdt, heb je vaak niet veel ruimte. Je moet van alles meenemen: een ladder is vaak onnodig veel ruimte. Bij een vouwladder is dit niet het geval, aangezien je deze eenvoudig invouwt tot een kleiner formaat. Je kunt deze op je busje plaatsen, maar ook simpelweg binnenin het busje plaatsen. Zelfs als je hoog wil werken, hoeft je ladder nu niet veel ruimte in beslag te nemen!

Vouwladder kopen

De hierboven benoemde voordelen zijn slechts een greep uit de vele voordelen die de vouwladder biedt. Na het lezen hiervan is het niets minder dan logisch dat je deze wil aanschaffen. Dit doe je natuurlijk bij ALDORR! Neem een kijkje in ons assortiment vouwladders en plaats je bestelling gelijk.