Wat zijn de voordelen van de telescopische vouwladder?

12 juni 2023

In ons assortiment zijn enorm veel verschillende soorten ladders te vinden. Zo veel dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Dit is niet onze bedoeling: we helpen je juist graag met het vinden van de perfecte ladder. Eén soort ladder waar we je bijvoorbeeld graag aan introduceren is de telescopische vouwladder. Maar, wat zijn de voordelen van de telescopische vouwladder ten opzichte van de reguliere ladder?

1. Opvouwen

In principe krijg je met een telescopische vouwladder alles wat je met een normale ladder krijgt, alleen dan ook nog meer. Je kunt de telescopische vouwladder namelijk eenvoudig opvouwen, waardoor ze ook makkelijker te verstellen zijn. Stel je voor: je koopt een telescopische vouwladder van 4×5, dan kun je ervoor kiezen de ladder in zijn geheel op te bouwen als een hoge ladder, maar je kunt er ook een staladder van maken met een stavlak in het midden. Ideaal dus!

2. Makkelijker mee te nemen

Wanneer jij voor je werk veel gebruik maakt van een ladder, dan is het fijn dat deze geen problemen veroorzaakt. Mede doordat de telescopische vouwladder op te vouwen is, zorg je ervoor dat je deze eenvoudig opbergt. Alhoewel je er hoge hoogtes mee bereikt, is de telescopische vouwladder opgevouwen erg klein van formaat. Daarnaast is deze ladder ook nog eens erg licht van gewicht, waardoor het geen enkel probleem is om de telescopische vouwladder van A naar B mee te nemen en te verplaatsen op de werkplek zelf.

3. Kan voor verschillende klussen gebruikt worden

Wanneer we spreken over een reguliere ladder, hebben we het vrijwel altijd over klussen op hoogte die buiten uitgevoerd worden. Maar, als je een ladder koopt, is het niet altijd voor dit soort klussen. In sommige gevallen wil je ook een ladder hebben zodat je binnen de bovenkant van de kast kunt afstoffen. Met een telescopische ladder voer je beide klussen uit: het ligt er maar net aan hoe jij de ladder uitklapt. Twee vliegen in één klap dus!

Telescoopladder kopen?

Klinkt goed, toch? Ben jij nou helemaal overtuigd, dan is de telescopische vouwladder kopen een logisch gevolg. We begonnen de blog door te zeggen dat je bij ons elke mogelijke ladder kunt vinden en daar blijven we bij. Neem snel een kijkje tussen ons telescopische vouwladders en plaats je bestelling!